Warning: DOMDocument::loadHTML(): Unexpected end tag : p in Entity, line: 27 in /home/mcccuiey/domains/liancoffee.ir/public_html/wp-content/themes/aradrolling/functions.php on line 985 دانه قهوه ویتنام - قهوه لیان

دانه قهوه ویتنام

تاریخچه‌ی کشت دانه قهوه ویتنام به زمانی باز می‌گردد که استعمارگران فرانسوی در سال 1857 قدم به خاک ویتنام نهادند. اوج تولید دانه قهوه‌ی ویتنام در آغاز قرن بیستم رخ داد که قهوه‌کاران خرده‌پا به کشت عمده قهوه روی آوردند.

دانه قهوه ویتنام

البته با آغاز جنگ در سال 1967 تولید قهوه در دشت های مرکزی ویتنام یعنی محل اصلی کشتزارهای قهوه‌ در ویتنام با وقفه روبرو شد. زیرا که این کشتزارها در مرز جبهه‌ی جنگ میان ویتنام جنوبی و شمالی قرار داشت و در اثر خرابی‌های جنگ خالی از سکنه شده بود.

از طرفی پس از پیروزی ویتنام شمالی مالکیت مزارع قهوه‌ اشتراکی شد و از فعالیت کارآفرینان خصوصی ممانعت به عمل آمد و در نتیجه میزان تولید دانه قهوه ویتنام بسیار کاهش یافت. تا اینکه در سال 1986 اصلاحات اقتصادی به اجرا در آمد و مالکان خصوصی بار دیگر اجازه یافتند به کشت و تولید قهوه بپردازند و از این رو تولید دانه قهوه‌ ویتنام رونق گرفت.

صادرات دانه قهوه ویتنام

از اواخر دهه‌ی 1990 ویتنام به قطب دوم تولید قهوه‌ی جهان پس از برزیل تبدیل شد. با این حال کشاورزان ویتنامی بر تولید و صادرات قهوه‌ی نوع روبوستا تمرکز داشتند. طی سال‌های اخیر دولت ویتنام اقداماتی جهت کیفیت صادرات قهوه اجرایی کرده است. این اقدامات شامل سرمایه‌گذاری در کشت قهوه‌ی عربیکا، افزایش کشت دانه‌های قهوه‌ی مخلوط عربیکا و روبوستا و به خصوص سرمایه‌گذاری در زمینه‌ی تولید قهوه‌ی کوپی لواک می‌شود.

دانه قهوه ویتنام

به گزارش خبرگزاری رویترز کشور ویتنام در سال 2008 به میزان نزدیک به یک میلیون و یکصد و سی هزار تن قهوه به سایر کشورها صادر کرده است و نشان می‌دهد قهوه پس از برنج سودآورترین محصول کشاورزی ویتنام به شمار می‌رود. بنابراین شواهد نشانگر کیفیت و مطلوبیت فوق‎العاده‌ی قهوه‌ی ویتنام در سراسر جهان است.

دانه قهوه ویتنام
قهوه‌ی ویتنام به دلیل برخورداری از خواصی منحصر به فرد از نظر طعم و از نظر شیوه‌های تهیه و فرآوری با سایر انواع قهوه‌ها متمایز است. در مناطق مختلف ویتنام گونه‌های مختلف قهوه شامل عربیکا، روبوستا، اکسلسا، کاتیمور و برخی گونه‌های عربیکای بومی ویتنام به کشت می‌رسد.

تولیدکنندگان ویتنامی گونه‌های مختلف دانه قهوه را با هم مخلوط می‌کنند تا طعم و رایحه‌ی متعادل و دلپذیرتری بگیرند. البته اغلب دانه‌ی قهوه‌ی تولیدی ویتنام از نوع روبوستا است.همچنین کشت قهوه امروزه اغلب توسط مالکان خصوصی و به میزان بسیار کمی توسط شرکتهای دولتی انجام می‌شود.

معروف‌ترین برندهای قهوه‌ی ویتنام:

  • هونگ فات(Hung Phat)
  • ویت پاسیفیک(Viet Pacicfic)
  • ویناکافی(Vinacoffee)

دانه قهوه ویتنام

شیوه ویتنامی دم آوری آیس کافی (ice coffee)

نکته‌ی جالبی در مورد دم کردن قهوه در میان ویتنامی‌ها وجود دارد. ویتنامی‌ها عادت دارند گاهی قهوه‌ی دم کرده را با یخ بنوشند که با افزودن شیر بخار داده شده طعم نوشیدنی را شیرین می‌کنند.

به این ترتیب که نخست روی لیوان یک فیلتر مخصوص دم کردن قهوه‌ی ویتنام قرار داده می‌شود تا هنگام ریختن قهوه‌ی آسیاب‌شده ناخالصی‌های آن وارد لیوان یا فنجان قهوه نشوند.

سپس به اندازه‌ای که یک سانتی متر از ارتفاع فنجان یا لیوان شیر داغ اضافه می‌شود.پس از اضافه‌ کردن شیر رویه‌ی بالایی فیلتر را جدا و به اندازه‌ی یک قاشق قهوه‌ی آسیاب شده اضافه می‌کنند.

دانه قهوه ویتنام

پس از اضافه‌کردن قهوه رویه‌ی بالایی فیلتر را دوباره می‌بندد و فیلتر را با آب داغ پر می‌کنند. آب داغ اضافه شده نزدیک به 4 تا 5 دقیقه زمان می‌برد که از فیلتر عبور کرده و وارد لیوان شود.طی این مدت در واقع قهوه به تدریج دم می‌کشد. پس از این مرحله شیر و قهوه‌ی دم کرده را هم می‌زنند.

در برخی مناطق ویتنام عادت دارند در این مرحله به مخلوط شیر و قهوه‌ی دم کشیده سس ماهی اضافه کنند.در آخرین مرحله هم قطعات یخ به مخلوط شیر و قهوه اضافه می‌کنند و آیس کافی ویتنامی آماده‌ی نوشیدن خواهد شد.

منبع:قهوه سیراف

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما